Юні танцюристи з Нижньої Апші

2015-10-11

Днями учасники танцювального колективу «Апшиця» Нижньоапшанської ДШМ повернулися з Києва, де на ІІІ Міжнародному телевізійному фестивалі-конкурсі «Зірка фест. Моя Україна» здобули І місце.
Конкурс проходив за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської ради.

Як розповіла керівник колективу Марія Лаврюк, організатори конкурсу знайшли записи виступів нижньоапшанських танцюристів в Інтернеті і самі запросили їх до участі у дійстві.

До складу журі проекту увійшли зірки української естради, провідні фахівці в галузі культури і освіти, дитячої та юнацької творчості, діячі мистецтв.

Зйомки відбувались у святковому колонному залі Київської міської державної адміністрації. Загалом, свою майстерність демонстрували як вокалісти, так і близько 30 танцювальних колективів з різних куточків України. Нижньоапшанці виступили у двох категоріях – «народна хореографія» та «стилізація народного танцю», де представили відповідно румунський народний та циганський танці. Журі вразили оригінальність хореографічних композицій та самобутність національних костюмів конкурсантів. Отож, в обох номінаціях серед конкурсантів 10-13 років (ІІ вікова категорія) колективу «Апшиця» журі присудило перші премії. Крім того, відзначили танцюристів за підтримку національних традицій.

Марія Лаврюк каже: за словами столичного журі, вони й не сподівались, що колектив з закарпатської глибинки виступить на такому високому рівні.

Переможці були нагороджені Кубком і дипломами, а також солодощами.

/Files/images/FetchImage.ashx.jpeg

/Files/images/giFull.ashx.jpeg

/Files/images/giFull.ashx1.jpeg

/Files/images/giFull.ashx2.jpeg

/Files/images/giFull.ashx3.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 594

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.